ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΖΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες των beach bars στους Νέους Επιβάτες του Δήμου Θερμαϊκού, με την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες το ερχόμενο Σάββατο, αν και θα πρέπει να λειτουργήσουν με λιγότερες ξαπλώστρες και σχεδόν το μισό προσωπικό.

«Έχουμε δυο ημέρες να προετοιμαστούμε και τρέχουμε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Παπαδημητρίου, ιδιοκτήτης beach bar στην περιοχή, επισημαίνοντας πως «είναι καλύτερα έτσι διότι τις προηγούμενες ημέρες ο κόσμος συνωστιζόταν στην παραλία, δίχως μέτρα προστασίας, δίχως αποστάσεις, ενώ σε εμάς η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη».

Η περίοδος που θα λειτουργήσουν, όπως είπε, έχει συρρικνωθεί. «Ξεκινούσαμε πάντα τον Μάρτιο και κλείναμε τον Οκτώβριο. Φέτος ανοίγουμε δυο μήνες αργότερα και θα προσπαθήσουμε να μείνουμε ανοιχτοί μέχρι τον Νοέμβριο. Μακάρι να τα καταφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε δε, ότι βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ αλλάζουν πολλά. «Φέτος θα έχουμε μόνο 60 ξαπλώστρες από τις 200 που είχαμε τα προηγούμενη χρόνια, καθώς από άξονα σε άξονα, οι ομπρέλες πρέπει να έχουν τέσσερα μέτρα απόσταση και οι ξαπλώστρες δυο. Αλλαγές έχουμε και στο προσωπικό, καθώς λόγω της κατάστασης θα εργαστούν 11 άτομα από τα 24 άτομα που απασχολούσαμε», σημείωσε.

Ο Αλέκος Μέστρης, υπεύθυνος επιχείρησης σε οργανωμένη παραλία στην ίδια περιοχή, από νωρίς το πρωί μετράει με τη μεζούρα πόσες ομπρέλες πρέπει να τοποθετηθούν στην παραλία. «Όλα αλλάζουν», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και εξήγησε: «οι αποστάσεις αλλάζουν, το σερβίρισμα αλλάζει, μόνο πακέτο ο καφές και συσκευασμένα τα φαγητά και θα απολυμαίνουμε τις ξαπλώστρες και τις καρέκλες ύστερα από κάθε πελάτη. Ο αριθμός του προσωπικού μας μειώνεται, από δέκα άτομα σε τέσσερα για εμάς. Ήδη έχει πολύ κόσμο στην περιοχή μας και τώρα τρέχουμε να προλάβουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι το Σάββατο».

Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessalonikivgikan-i-mezoures-gia-tis-xaplostres-stous-neous-epivates

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Skip to content