Σήμερα δεν έχω πολύ καλή διάθεση.

Σφύριζα αμέριμνος το τραγούδι Κοροναϊός, Κοροναϊός της Παπαλάμπραινας γιος, μάλιστα χόρευα και λίγο ενώ γύρναγα από τον φούρνο Το Στάχυ. Κράταγα μια μικρή σακουλίτσα με τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια και λουκανοπιτάκια. Αν και δεν τρώγω στον δρόμο -είμαι καθώς πρέπει- έχωσα χέρι στη σακούλα, έσπασα το σελοτέϊπ και άρπαξα ένα λουκανοπιτάκι, το οποίο και κατάπια χωρίς να μασήσω.

Εκείνο σφήνωσε στο λαιμό μου και αρχίζω να πνίγομαι. Χτύπαγα την πλάτη μου στη μάντρα, είπα από μέσα μου το Πάτερ Ημών τρεις φορές να αυτοξεματιαστώ, τίποτα. Λέω πάει, θα φύγω σαν τον Σοφοκλή. Με έβλεπαν οι οδηγοί και νόμιζαν πως κάποιος γύρναγε βίντεο κλιπ χιπ χοπ. Κάποια στιγμή ευτυχώς ξεκόλλησε ένα κομματάκι και άρχισα να βήχω, εκσφεντονίζοντας θραύσματα λουκανικοπιτακίου.

Ένας ηλικιωμένος κύριος που ήταν στο ίδιο πεζοδρόμιο και ερχόταν προς το μέρος μου, τα έχασε. Λέει αυτός έχει Κορωναϊο και μάλιστα στο τελευταίο στάδιο, καθόλου άδικα: έβηχα σαν τον Μπουκόφσκι, ήμουν κίτρινος σαν το Μάο Τσε Τουνγκ και ιδρωμένος σαν τον Κακαουνάκη. Πετάγεται ο ηλικιωμένος κύριος στον δρόμο να σωθεί, διάλεξε τη στιγμή. Πέρναγε μια μπουλντόζα λατομείου. Κάνει αριστερά απότομα ο οδηγός της μπουλντόζας να αποφύγει τον κυριούλη και χτυπάει μετωπικά με ένα βυτιοφόρο που μετέφερε ζιπέλαιο και καύσιμα δορυφόρου.

Γέρνει το βυτιοφόρο, ανοίγει το καπάκι του και χύνεται πάνω σε έναν κύριο που άναβε φωτιά στον κήπο του να ψήσει μπιφτέκια χωρίς γλουτένη. Από την έκρηξη εξαερώθηκε ο οικισμός Τσακός ενώ έσπασε ο κεντρικός αγωγός αποβλήτων. Δημιουργήθηκε ένα καφέ τσουνάμι που άρχισε να κατηφορίζει προς Πειραιά. Στο διάβα του παρέσυρε έναν τύπο που βομβάρδιζε με άσχετα βίντεο τους φίλους του στο Fb, έναν άλλον που κάνει copy paste ό,τι βλακώδες κυκλοφορεί για την αλλαγή του αλγόριθμου στο Fb και έναν ακόμα ηλίθιο σκέτο.

Κηφισίας και Αλεξάνδρας παρασέρνει τον Καψώχα και έναν γιο εφοπλιστή που ήταν μέσα σε μια κάψουλα κι έκοβε βόλτες. Καταστροφή. Όταν έφτασε η άμορφη μάζα στον Πειραιά ξεχύθηκε με δύναμη σε ένα κρουαζιερόπλοιο το οποίο και βύθισε αύτανδρο, οι γυναίκες σώθηκαν όλες. Σήμερα δεν έχω πολύ καλή διάθεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Skip to content