Λογαριασμοί ρεύματος: Από σήμερα το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο

Η χειμερινή περίοδος του νυχτερινού ρεύματος, το οποίο είναι κατά 30% περίπου μειωμένο σε σχέση με το κανονικό τελειώνει σήμερα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε πως το μειωμένο τιμολόγιο για το διάστημα 1η Μαΐου – 31 Οκτωβρίου θα ισχύει για συνεχές ωράριο, από 23:00 έως 07:00.

Η μεσημεριανή δυνατότητα αίρεται και στη θέση της μπαίνουν 2 ώρες το βράδυ, με τη νυχτερινή χρέωση να είναι συνεχόμενη από τις 23:00 έως και τις 7:00 το πρωί.

Πώς μπορώ να μάθω αν έχω νυχτερινό ρεύμα;
Α) Ελέγχοντας την πίσω όψη του Εκκαθαριστικού λογαριασμού: στην ενότητα «Αναλυτικά οι χρεώσεις» εμφανίζεται αναλυτικά «πάγια χρέωση νύχτας» και ακριβώς από κάτω η χρέωση των κιλοβατωρών (kWh) που έχουν καταναλωθεί τις ώρες του νυχτερινού. Στον πίνακα με τις Ενδείξεις Μετρητή εμφανίζονται αναλυτικά οι ενδείξεις του μετρητή, όπου εμφανίζεται ο ΚΩΔΙΚΟΣ 12 που αφορά στην κατανάλωση νύχτας.

Β) Ελέγχοντας τον μετρητή της παροχής σας:
Μπορείτε να παρατηρήσετε εάν από τις ώρες 15:00 έως 17:00 (από 1η Νοεμβρίου έως την 30η Απριλίου) ο μετρητής σας καταγράφει τις καταναλώσεις στον καταχωρητή (Κοντέρ) με την ένδειξη Μ (Μειωμένο τιμολόγιο) ή στον καταχωρητή (Κοντέρ) με την ένδειξη Κ (Κανονικό τιμολόγιο), οπότε θα διαπιστώσετε πιο ωράριο του μειωμένου τιμολογίου έχετε

Γ) Ελέγχοντας τον πίνακα εγκατάστασης της οικίας:
Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει ένα ενδεικτικό λαμπάκι στον πίνακα εγκατάστασης της οικίας, η οποία συνδέεται με τον αγωγό πρόσθετης εξυπηρέτησης.

Πώς αλλάζω το ωράριο του νυχτερινού;
Από Συνεχές σε Τμηματικό
Αν έχετε το Συνεχές ωράριο του Νυχτερινού μπορείτε να το αλλάξετε σε Τμηματικό, αλλά δεν μπορείτε να επανέλθετε στο Συνεχές ξανά. Για την αλλαγή αυτή απαιτείται να υποβληθεί σχετική αίτηση αλλαγής ωραρίου για το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο (απαραίτητη η Αστυνομική Ταυτότητα και τα στοιχεία του ΑΦΜ) στο αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.

Από Τμηματικό σε Συνεχές
Αυτή η αλλαγή δεν είναι δυνατή, καθώς το νυχτερινό με συνεχές ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (23:00 έως 07:00) δεν χορηγείται πλέον.

tovima.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Skip to content