Πριν καλά καλά ξεκινήσει η κυνηγετική περίοδος, έκαναν την εμφάνιση τους κάτι λαγοί. Άντε, καλό Πάσχα και να προσέχετε τις τουφεκιές!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η άτυπη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον προσδιορισμό του ύψους των δημοτικών τελών, Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2021 και το ΕΣΠΑ 2021- 2027.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε κάτω από την πίεση που δημιουργήθηκε από την κοινή πρόταση των τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων για μείωση των δημοτικών τελών κατά 24%, είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο δήμαρχος. Ο δήμαρχος κατέθεσε πρόταση για μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 12%, επικαλούμενος αδυναμία να ανταπεξέλθει στις αυξημένες δαπάνες του δήμου. (Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα προχώρησε σε προκήρυξη διαγωνισμού για την καθαριότητα αυξημένου κατά 33% σε σχέση με τον υπάρχοντα, που διαμορφώνεται στο θηρίωδες ποσό των 7.500.000 € για 4 χρόνια.

Οι τέσσερις παρατάξεις των Ι. Μαυρομάτη, Θ. Τζέκου, Γ. Χατζηβαλάση και Ν. Παράσχου, λαμβάνοντας υπόψη την δεινή οικονομική θέση των πολιτών, όπως διαμορφώθηκε μετά την εμφάνιση της πανδημίας covid – 19 την προεκλογική δέσμευση του δημάρχου, την οποία επανέλαβε κατά την ψήφιση του περσινού προϋπολογισμού, επέμειναν στις θέσεις τους για μείωση των δημοτικών τελών κατά 24%.

Στην συνεδρίαση (αν και δεν άρχισε ακόμη η κυνηγετική περίοδος) έκαναν την εμφάνιση τους τρεις λαγοί οι κκ, Α. Ζαβέρκος, Σ. Αδαμίδης και Δ. Καπλάνης, οι οποι επικαλούμενοι το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει – προφανή σ μεγαλύτερο από αυτό του δημάρχου- ζήτησαν την μείωση των τελών κατά 15% σε βάθος 2 ετών, για να μην ”βουλιάξει” ο δήμος! Το ότι έχουμε ακριβότερα δημοτικά τέλη ακόμη κι από τον δήμο Θεσσαλονίκης, είναι κάτι που προφανώς τους διαφεύγει!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Skip to content