ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ : σύσκεψη με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για την συγκρότηση του προϋπολογισμού

H απάντηση του δημάρχου Γιώργου Τσαμασλή στο σχόλιο του Γιώργου  Λαζαρίδη  για τη συνεργασία των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του δήμου Θερμαϊκού.   Τι απάντησε ο Γιώργος Λαζαρίδης αλλά και ολόκληρη την ανακοίνωσή του


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ
 Γιώργο επειδή εγώ αυτά που λέω τα εννοώ αλλά ακόμα περισσότερο την παρότρυνση σου την θεωρώ εποικοδομητική και σύντομα θα γίνει η πρώτη σύσκεψη με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για την συγκρότηση του προϋπολογισμού

Γιώργος Λαζαρίδης χαίρομαι που διαβάζω για την πρόθεσή σου δήμαρχε και θα ευχηθώ να οδηγηθείτε σε καλό αποτέλεσμα

Η συνεργασία αυτοδιοικητικών δυνάμεων ήταν το ζητούμενο των πρόσφατων εκλογών. Παρά το γεγονός ότι οι Κυβερνητικές αποφάσεις αλλοίωσαν, ουσιαστικά ακύρωσαν, τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν με την ψήφο των πολιτών, η συνεργασία δυνάμεων για το καλό των δημοτών παραμένει κρίσιμο ζητούμενο.


Στην κατεύθυνση αυτή, το σύνολο σχεδόν των αρχηγών των παρατάξεων του δήμου μας συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις για την κατεύθυνση που επιθυμούν να κινηθεί ο δήμος μας. Καθώς μάλιστα ο Προϋπολογιαμός είναι το εργαλείο που υλοποιεί την πολιτική βούληση της διοίκησης, στο τραπέζι βρέθηκε η πιθανότητα κατάρτισης και κατάθεσης οικονομικού προϋπολογισμού παράλληλα με εκείνον της διοίκησης.


Την προσπάθεια αυτή κάποιοι έσπευσαν να τη λοιδωρήσουν, κατηγορώντας έμμεσα τους επικεφαλείς και τις παρατάξεις τους ότι «συνωμοτούν» για να καπελώσουν τη διοίκηση. Ακόμη κι αν υπάρχει αυτό στο μυαλό κάποιων, η κατάθεση προϋπολογισμού από παράταξη άλλη εκείνης που διοικεί είναι αναφαίρετο δικαίωμά της, που προβλέπει ο Νόμος. Ως εκ τούτου, ο σχολιασμός μιας τέτοιας ενέργειας είναι άδικος όταν δικάζει και καταδικάζει προθέσεις.


Ήδη καταγράφηκε η διαφωνία του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής να παραχωρηθεί η καθαριότητα για 3+1 χρόνια έναντι 7.500.000 ευρώ. Αυτό δεν συνέβη εν κρυπτώ και «συνωμοσιολογικά» αλλά δημόσια και με τον πλέον επίσημο τρόπο. Επομένως είναι απόλυτα φυσιολογικό, υποχρεωτικό θα έλεγα, να αιτηθεί η αντιπολίτευση την ενίσχυση της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας σε εξοπλισμό και προσωπικό. Μόνο όσοι πέρασαν σαν κομήτες από το δημοτικό συμβούλιο δεν γνωρίζουν ότι ακόμη και η ομαλή συνεργασία με ιδιώτη εργολάβο απαιτεί την ύπαρξη μιας δυνατής και στελεχωμένης δημοτικής υπηρεσίας. Τις συνέπειες της απουσίας της τη ζήσαμε και την πληρώσαμε ακριβά στο πρόσφατο παρελθόν (να θυμίσω την περίπτωση της Επανομής;).


Ταυτόχρονα όμως με όλα τα παραπάνω, τα οποία θεωρώ περίπου ως αυτονόητα, αυτονόητη είναι στο μυαλό μου η δυνατότητα που πρέπει να έχει η παράταξη που διοικεί να διοικήσει με τρόπο που ορίζει τις προτεραιότητες και τις ανάγκες της. Την ίδια στιγμή όμως οφείλει, πάντα κατά τη γνώμη μου, να λαμβάνει υπόψη της τις θέσεις των παρατάξεων, οι οποίες εκφράζουν επίσης τους δημότες της περιοχής μας.


Το καλό του τόπου μας λοιπόν απαιτεί συνεργασία όλων των δυνάμεων, ανεξάρτητα από την πλευρά που βρίσκονται. Καλή πρόθεση και προτάσεις από την αντιπολίτευση, ανοιχτά αφτιά και καλή διάθεση από τη διοίκηση. Η συναίνεση στην οποία αναφέρεται συχνά ο κ. δήμαρχος είναι αμφίδρομη διεργασία και δεν μεταφράζεται σε στήριξη των απόψεων της διοίκησής του.
Δεδομένου ότι η παράταξή του είναι εκείνη που έχει κάθε λόγο να διοικεί με ομαλότητα, χρήσιμο είναι να ακούσει με προσοχή τις προτάσεις των άλλων παρατάξεων και να εργαστεί στην κατεύθυνση της συνεργασίας για την κατάρτιση ενός προϋπολογισμού που θα ικανοποιεί την πλειοψηφία των παρατάξεων με σκοπό το καλό του τόπου μας.


Ωφέλιμο λοιπόν είναι, πριν την κατάρτιση ενός δεύτερου προϋπολογισμού από την αντιπολίτευση, που αναμφίβολα θα διχάσει το δημοτικό συμβούλιο με τη σημερινή μορφή του, να προηγηθεί η προσπάθεια για σύγκλιση απόψεων. Αυτή είναι και η θέση της παράταξής μας, την οποία θα διατυπώσει ο επικεφαλής μας, Νίκος Παράσχου, αναφερόμενος στα σημεία που κρίνουμε σημαντικά να περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.
ΥΓ. Επειδή διαβάζω κι ακούω σχόλια για μοίρασμα θέσεων και συμφωνιών «κάτω από το τραπέζι», σενάρια που συχνά περιλαμβάνουν το όνομά μου ακόμη και χωρίς να το γράφουν, καλό είναι να ξεκαθαριστεί ότι ΟΛΕΣ οι αποφάσεις που παίρνουμε στην παράταξή μας είναι κοινές κι αυτό θα ισχύει έως το τέλος της δημοτικής περιόδου. Για «εξαγορασμένους» και «προδότες» κοιτάξτε στον καθρέφτη σας. Τόσο το δικό σας παρελθόν, όσο και το δικό μου μαρτυρούν την αλήθεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content