Γεννηματά: Να υπάρξει διατίμηση στις μάσκες – Ας βάλουμε χέρι στο ταμειακό μαξιλάρι

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, ενώ ζήτησε τη διατίμηση των προστατευτικών μασκών.

Σαφείς επικρίσεις προς την κυβέρνηση άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της ειδικής συζήτησης στη Βουλή για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στη χρήση προστατευτικής μάσκας, ζητώντας να υπάρξει διατίμηση στην αγορά.

«Ήδη υπάρχει αισχροκέρδεια. Θα πρέπει να διαθέτονται δωρεάν. Ξέρετε το βάρος για μία τετραμελής οικογένεια» διερωτήθηκε, χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έκανε και στην αγορά εργασίας, καλώντας την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη και να πει την αλήθεια.

«Ζητείστε συγγνώμη. Έχετε υποχρέωση να πείτε την αλήθεια. Δείτε τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη. Τουρισμός, μικρομεσαίοι και αγρότες βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο».

«Ναι» στη χρήση του μαξιλαριού

Ταυτόχρονα, η κα Γεννηματά τάχθηκε υπέρ της χρήσης του ταμειακού μαξιλαριού, με στόχο τη στήριξη της οικονομίας, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός ακόμη μνημονίου.

«Να βάλουμε χέρι στο μαξιλάρι, αν χρειαστεί. Το μέρος του μαξιλαριού που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προήλθε από την υπερφορολόγηση του λαού. Τώρα είναι η ώρα να αξιοποιηθούν Πότε θα το κάνουμε; Όταν βαδίζουμε σε νέο μνημόνιο, με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη;»

Καταγγελίες για κράτος αδιαφάνειας

Στο ίδιο μήκος κύματος, η κα Γεννηματά έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός κράτους της δεξιάς και της αδιαφάνειας εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.

«Αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, και πλυντήριο με τις ΠΝΠ. Προγράμματα διαφήμισης εκατομμυρίων ευρώ ανατίθενται σε ιδιωτικές εταιρείες, προβλήματα και στις προσλήψεις στο ΕΣΥ».

«Ελπίζω να ακούσετε τον κ. Τσιόδρα»

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για περισσότερα τεστ, ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα με ασφάλεια. «Ελπίζω να ακούσετε τον κ. Τσιόδρα» πρόσθεσε, με νόημα.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε την ανάγκη για τα παρακάτω:

  • Λειτουργία των κινητών μονάδων υγείας
  • Ενίσχυση του ΕΣΥ και των νοσοκομείων
  • Ειδικό σχέδιο για την προστασία των ευπαθών ομάδων ιδίως σε ευάλωτες δομές
  • Καλύτερη αξιοποίηση των δωρεών
  • Ειδικό σχέδιο για τα νησιά

«Ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η κα Γεννηματά χαρακτήρισε αδιανόητη την αλλαγή στρατηγικής της αντιμετώπισης της πανδημίας και τάχθηκε εναντίον της υιοθέτησης πρακτικών τύπου Τζόνσον περί «ανοσίας της αγέλης».

Κριτική άσκησε και στην απόφαση για επαναλειτουργία των σχολείων (σ.σ. Γυμνάσια και Λύκεια), κάνοντας λόγο για «ρίσκο».

«Τουλάχιστον φροντίστε να δοθούν χρήματα στις σχολικές επιτροπές για να διασφαλιστούν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς»

sputnik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content