Επίδομα 800 ευρώ: Άνοιξε η πλατφόρμα του «ΕΡΓΑΝΗ» για τους εργαζόμενους

Άνοιξε η πλατφόρμα του «ΕΡΓΑΝΗ» για τους εργαζόμενους ώστε να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ. Αναλυτικά η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα ΕΡΓΑΝΗ άνοιξε και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Πρόκειται για εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ανεστάλησαν είτε εξαιτίας του υποχρεωτικού «λουκέτου» της επιχείρησης, είτε εξαιτίας της σημαντικής μείωσης του τζίρου της επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία στην ιστοσελίδα «supportemployees.yeka.gr».

Μόλις αυτά ταυτοποιηθούν, θα ακολουθήσει η έγκριση καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Μάλιστα, όσοι εργάζονται σε επιχείρηση που έκλεισε λόγω κρατικής απόφασης (σ.σ. υποχρεωτικό «λουκέτο) δικαιούνται και έκπτωση 40% στο ενοίκιο της πρώτης κατοικίας.

Από την πλευρά τους, οι εργοδότες καλούνται να συμπληρώσουν στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησής του έως και τις 10 Απριλίου του 2020.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 295.246 αιτήματα αναστολής λειτουργίας.

Παράλληλα, όσοι εμπεριέχονται στους Κώδικες Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνουν παράταση τόσο στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών όσο και στην καταβολή του ΦΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση των εργοδοτών περί αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση, προτού οι εργαζόμενοι της εκάστοτε επιχείρησης προβούν στη δική τους αίτηση.

SPUTNIK

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Skip to content