Α. Κόπτσης: Σε ετοιμότητα 90% για το πρώτο κουδούνι τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας

Σε επτά ημέρες αρχίζει μια πρωτόγνωρη σχολική χρονιά και δίνεται μάχη της τελευταίας στιγμής, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια και να τηρούν όλες τις προδιαγραφές και τα μέτρα προσασίας για τον κορονοϊό. 

«Είμαστε σε ετοιμότητα 90% για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα βιβλία είναι στις θέσεις τους, μιλάμε συνεχώς με τους δημάρχους για την εξασφάλιση καθαριστικών και απολυμαντικών υλικών και μέσα στην εβδομάδα θα μοιραστούν οι μάσκες σε όλα τα σχολεία» δηλώνει στο makthes.gr ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν καλυφθεί και όλα τα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών, καθώς «προσλήφθηκαν περίπου 4.500 αναπληρωτές με την α΄ και β΄ φάση προσλήψεων στην Κεντρική Μακεδονία».

Αίθουσες σε υπόγεια και με υπεράριθμους μαθητές

Μια εβδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία, οι καταγγελίες είναι πολλές για αίθουσες σε υπόγεια, κυρίως στη δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά και τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές. «Έχω δεσμευτεί, όπου μας καταγγελθεί ότι κάποιες αίθουσες δεν τηρούν τις προϋποθέσεις θα το φροντίσουμε για αυτό. Οπουδήποτε υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι δεν μπορούν να τηρηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα επέμβουμε. Όσο για τα τμήματα σε υπόγειες αίθουσες, μπορούν να μεταφερθούν σε άλλους χώρους, όπως αίθουσες εκδηλώσεων και χώρους του δήμου» αναφέρει ο κ. Κόπτσης. 

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ακόμη δεν έχουν μεταφερθεί στην διεύθυνση πολλά ζητήματα με υπεράριθμα τμήματα. Ωστόσο, αύριο θα υπάρχει μια νέα ενημέρωση από όλους τους διευθυντές των σχολείων, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα που προκύπτουν. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content