Στο 90% έφτασε η πληρότητα των σχολείων σήμερα στη Κεντρική Μακεδονία

Στο 90% έφτασε η πληρότητα των σχολείων σήμερα στη Κεντρική Μακεδονία

Άνοιξαν σήμερα το πρωί μετά από 2,5 μήνες που ήταν κλειστά λόγω κορωνοϊού νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου 

Συγκεκριμένα στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους 1.900 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία και επανήλθαν στις τάξεις πάνω από 15.000 χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι άκρως θετικές όπως τονίζει στο Thesstoday.gr ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της ΠΚΜ, Αλέξανδρος Κόπτσης, ενώ δεν έχει γίνει καμία αναφορά για κάποιο πρόβλημα μέχρι αυτές τις ώρες. «Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες και τους διευθυντές τους και δεν έχει σημειωθεί πρόβλημα έως τώρα. Η καθαριότητα είναι σε εξαιρετική και ότι κενό έχει δημιουργηθεί από εκπαιδευτικό έχει καλυφθεί».

Η πληρότητα των μαθητών με τους πρώτους υπολογισμούς φτάνει το 85% – 90%. Δηλαδή, από τα 15 άτομα που θα βρισκόντουσαν σε μία τάξη, μόνο ένα άτομα έλειπε συνήθως.

Να σημειωθεί, ότι στα περισσότερα σχολεία που επισκέφτηκε ο κ. Κόπτσης δεν υπήρξε χρήση της μάσκας είτε από μαθητές είτε από εκπαιδευτικούς, διότι είναι προαιρετική.

Στόχος των εκπαιδευτικών, γι’ αυτή την περίοδο είναι να διδάξουν στα παιδιά το πώς θα πρέπει να διαχειρίζονται την κατάσταση με τον κορωνοϊό και γι’ αυτό τον λόγο οι πρώτες δύο ώρες μαθημάτων σήμερα αφιερώθηκαν στην ενημέρωση πρόληψης για τον ιό.

Επιπλέον, το δυσκολότερο έργο όπως τονίζεις στο Thesstoday.gr o Aιρετός Εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Π.Ε., Γιακουμής Ανδρέας θα το έχουν οι νηπιαγωγοί, διότι η εκμάθηση να ζουν με αυτές τις συνθήκες σε παιδιά ηλικίας 5 – 6 ετών είναι πολύ δύσκολη να κατανοηθεί σωστά. «Το μεγάλο στοίχημα της προσέλευσης το πετύχαμε, γιατί θεωρούσαμε ότι η συμμετοχή θα είναι πολύ μικρότερη».

Ιδιαίτερες αναφορές γίνονται για την καθαριότητα των σχολείων, που μέχρι τώρα όλα κυλούν ομαλά, αλλά για να υπάρξει συνέχεια χρειάζεται να συμμετάσχουν ενεργά και οι δήμοι με καθαριστικά και υλικά υγιεινής κατά κύριο λόγο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο συμβασιούχες καθαρίστριες στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, όπου η μία βρίσκεται όλο το πρωί και η βάρδια της δεύτερης ξεκινάει μετά το πέρας των μαθημάτων για τον καθαρισμό ων σχολικών χώρων.

Όσον αφορά τα ειδικά σχολεία, ξεκινούν κι αυτά κανονικά και τηρώντας συγκεκριμένες οδηγίες, ενώ οι ενημερώσεις έχουν πραγματοποιηθεί ήδη.

Να υπενθυμίσουμε, ότι τα τμήματα θα λειτουργούν με 15 μαθητές τη φορά ενώ θα υπάρχει απόσταση 1,5μ ανάμεσα στα θρανία.

Σε περίπτωση που τα τμήματα έχουν περισσότερους από 15 μαθητές, τότε το τμήμα θα διαιρείται στα δύο και τα υποτμήματα θα λειτουργούν εκ περιτροπής.

Οι μαθητές θα βγαίνουν για διάλειμμα σε διαφορετικές ώρες ενώ τα κυλικεία θα είναι κλειστά. Επίσης, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία).

https://thesstoday.gr/στο-90-έφτασε-η-πληρότητα-των-σχολείων-σ/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content