Οι τσιμεντένιες σκάλες που αντικατέστησαν τις ξύλινες. Γύρω στο 1968 άρχισε η κατασκευή των Προκυμαίων στις περιοχές μας.

Η συμβολή τους στην ανάπτυξη του τόπου μας ήταν γεγονός αναμφισβήτητο. Η αρμοδιότητά τους ανήκει στο υπουργείο Ναυτιλίας καθώς και οι συντήρησή τους.

Τόσα χρόνια όμως ξεχάστηκαν οι υπεύθυνοι και τώρα ξύπνησαν και θυμήθηκαν να κάνουν αυτοψία ως προς την στατικότητα και την διάβρωσή τους.

Σίγουρα όλοι επιθυμούμε την ασφάλειά μας και υπακούοντας στις αρχές που έχουν την ευθύνη.

Τώρα που η περιοχή έχει τεράστια επισκεψιμότητα, μας δημιουργεί ανησυχία ως προς την επισκεψιμότητα της Περαίας και Αγίας Τριάδας.

5 καραβάκια φέτος θα βγάζουν τουρίστες στους Ν. Επιβάτες που δεν ξέρω αν έχει τις υποδομές να εξυπηρετήσει τόσο κόσμο παρά τα οργανωμένα μαγαζιά που διαθέτει.

Εν όψει λοιπόν της καλοκαιρινής περιόδου, και παίρνοντας υπ’ όψιν την μακροχρόνια αποκατάσταση των Προκυμαίων θα ήθελα μέσα από την σελίδα μου να ευαισθητοποιήσω τις δημοτικές αρχές ώστε να παρθούν τα κάθε δυνατά μέτρα ώστε να διοχετευτεί κόσμος προς όλα τα τοπικά διαμερίσματα μας.

Θα πρότεινα να ναυλωθούν πούλμαν, ή το λεωφορείο του δήμου, που δεν έχει πιστοποιημένο οδηγό, και να εκτελεί δρομολόγια προς τα διπλανά διαμερίσματα.

Ακόμα να πιέσει η δημοτική αρχή τον ΟΑΣΘ ή τα ΚΤΕΛ να κάνουν δρομολόγια προς όλες τις ακτές μας.

Επανομή, Αγία Τριάδα, Περαία, Μηχανιώνα, Αγγελοχωρι. Ακόμα να επιδοτήσουν λεωφορεία από τουριστικά γραφεία που να ξεκινούν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως κάνουν οι φίλοι μας από την Χαλκιδική.

Μπορεί οι υποδείξεις μου να είναι συμβουλευτικές και μη υλοποιήσιμες και να υπάρχουν πιο σωστές προτάσεις, αλλά αισθάνομαι λίγο άβολα στο να χάσουν οι γείτονές μας ένα μεγάλο κομμάτι των εσόδων τους.

Απο τη σελίδα του fb ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΔΡΩΜΕΝΑ

(Γιώργος Καριώτης)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Skip to content